måndag 31 augusti 2015

Something new.

Det har hänt väldigt mycket senaste gången jag skrev.

Kom in på en bagar/konditorutbildning som började nu i Augusti och har flyttat till en 1,5a i Stockholm. Mitt beslut att plugga till  
konditor var lite av en plötslig "aha-upplevelse". Många som tittar på mig som ett frågetecken och undrar
vad sjutton hände med fotografen. Hon finns fortfarande där! Jag ångrar absolut inte att jag pluggade foto och
jag kommer alltid ha det som intresse, och försöka hålla det uppe som en form av extraknäck också. Även
om jag föredrar djur och natur som motiv ska jag försöka att kombinera bakningsintresset med fotandet,
vilket jag gör när jag bloggar här, så det är en bra början :).
Har dem senaste åren bakat mycket, men mest glutenfritt och lite hälsosammare
alternativ utan vitt och raffinerat socker. Dels för att jag själv kanske är lite av ett "hälsofreak", enligt vissa haha,
och dels för att jag tycker det är roligt att experimentera och skapa nyttiga versioner av bakelser och andra godsaker.
Så i det hela:  Inga konstigheter, men smakar lika jäkla gott! Än sålänge känns pluggandet väldigt bra, och som jag har hittat rätt.
Högt tempo, mycket läxor och man är som nybörjare ganska lost när man ska ta in alla nya intryck på en gång i en helt ny miljö,
men spännande ändå och ser fram emot det här året.
Stolt över hur mycket jag faktiskt pluggat nu. Förut tog jag saker i sista sekunden, men nu betar jag av en grej i taget.

Utbildningen sker på skolan till Januari och efter det är det bara praktik
på ett kafé (som man får välja ut själv, efter behov). Får praktisera 1 månad i antingen Frankrike, Österrike, Italien eller England
om jag lyckas bra. Frankrike kräver vissa språkkunskaper, och är usel på franska så Italien lockar väldigt mycket.
Att vara stockholmsbo känns lite skumt även om jag spenderat större delen av min tid här för att träffa vänner.
Hyran är nästan dubbelt så mycket som lägenheten i Nyköping så det säger det mesta, hehe.
Jag måste erkänna att jag ibland verkligen kan få den här inbitna klaustrofobi känslan,
och att jag inte ens är i närheten utav havet vågar jag inte ens tänka på ;)   hehe nej, nu ska jag inte gå till överdrift,
men man har varit så van vid att ha både havet och naturen precis utanför fönstret.
Det jag brukar komma hem till på kvällen. Min räddning här är mini-reservatet i Kista, där jag får ta min dagliga anti-stress promenad.
Kommer aldrig förstå mig på NY-bor. Där kan vi snacka klaustrofobi.
Det absolut ultimata skulle vara t.e.x Sydney, San Diego eller liknande. Gott om natur och gott om civilisation!
Men en sak i taget, får se var livet leder. :)

Fortsätt kika in för fler recept, ideer och inspiration!
Mitt första bröd gjort i skolan: Bergis, tekakor och fröbullar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar