torsdag 15 oktober 2015

Gluten and sugarfree chocolate cupcakes

Lite halvt uppäten...men ni ser iallafall!


Tänkte dela med mig av ett recept på kladdiga chokad-cupcakes som jag gjorde förra veckan.
Helt klart dem godaste glutenfria muffinsen jag gjort än sålänge.
Man kan inte få nog!

Kladdiga choklad-cupcakes:
För ca 12 st:
10 färska och urkärnade dadlar.
2 dl mandelmjöl. (Eller annan nötmjöl)
1 dl kokos.
0,5 dl kokosolja.
4 msk kakao.
0,5 msk honung.
2 tsk vaniljpulver.
3 ägg.
1 tsk bakpulver.

Sätt ugnen på 175 grader.  Kärna ur dina dadlar och låt dem stå i varmt vatten,
gärna minst 15 min. (Det är för att dem ska bli så mjuka som möjligt).
Ta fram en mixer/matberedare och mixa först dadlarna kort till en smet.
häll sedan i mandelmjöl och kokos och fortsätt mixa.
Smält kokosoljan och häll i tillsammans med kakao, vaniljpulver och honung.
Mixa igen. Knäck i äggen och bakpulver och mixa tills det blir en fin och jämn smet.
Klicka ut i små formar. Metallformar är bäst. Grädda i ca 7 min.
Låt stå i kylskåpet en stund innan servering, för bäst konsistens ca 40 min.  


 Frostingen:

100 g sockerfri choklad  (jag tar Cloettas ljusa sockerfria).
100 g färska urkärnade dadlar.
40 g kokosolja.
180 g kokosgrädde (kokosmjölk funkar men då måste det vara det "tjocka" i burken.)

Lägg dadlarna i blöt ca 15 minuter som för muffinsen.
Smält choklad och kokosolja över vattenbad.
Mixa dadlarna och kokosgrädde tills att det blir en krämig och slät smet.
Lägg i chokladen och kokosoljan lite i taget medans du mixar.
För att undvika att den rinner, kyl gärna frostingen i kylskåp tills du spritsar/brer ut det. Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar