Lite halvt uppäten...men ni ser iallafall!
Tänkte dela med mig av ett recept på kladdiga chokad-cupcakes som jag gjorde förra veckan.
Helt klart dem godaste glutenfria muffinsen jag gjort än sålänge.
Man kan inte få nog!
Helt klart dem godaste glutenfria muffinsen jag gjort än sålänge.
Man kan inte få nog!
Kladdiga choklad-cupcakes:
För ca 12 st:
10 färska och urkärnade dadlar.
2 dl mandelmjöl. (Eller annan nötmjöl)
10 färska och urkärnade dadlar.
2 dl mandelmjöl. (Eller annan nötmjöl)
1 dl kokos.
0,5 dl kokosolja.
4 msk kakao.
0,5 msk honung.
2 tsk vaniljpulver.
3 ägg.
1 tsk bakpulver.
4 msk kakao.
0,5 msk honung.
2 tsk vaniljpulver.
3 ägg.
1 tsk bakpulver.
Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur dina dadlar och låt dem stå i varmt vatten,
gärna minst 15 min. (Det är för att dem ska bli så mjuka som möjligt).
Ta fram en mixer/matberedare och mixa först dadlarna kort till en smet.
häll sedan i mandelmjöl och kokos och fortsätt mixa.
Smält kokosoljan och häll i tillsammans med kakao, vaniljpulver och honung.
Mixa igen. Knäck i äggen och bakpulver och mixa tills det blir en fin och jämn smet.
Klicka ut i små formar. Metallformar är bäst. Grädda i ca 7 min.
Låt stå i kylskåpet en stund innan servering, för bäst konsistens ca 40 min.
Frostingen:
100 g sockerfri choklad (jag tar Cloettas ljusa sockerfria).
100 g färska urkärnade dadlar.
40 g kokosolja.
180 g kokosgrädde (kokosmjölk funkar men då måste det vara det "tjocka" i burken.)
Lägg dadlarna i blöt ca 15 minuter som för muffinsen.
Smält choklad och kokosolja över vattenbad.
Mixa dadlarna och kokosgrädde tills att det blir en krämig och slät smet.
Lägg i chokladen och kokosoljan lite i taget medans du mixar.
För att undvika att den rinner, kyl gärna frostingen i kylskåp tills du spritsar/brer ut det. Voila!
gärna minst 15 min. (Det är för att dem ska bli så mjuka som möjligt).
Ta fram en mixer/matberedare och mixa först dadlarna kort till en smet.
häll sedan i mandelmjöl och kokos och fortsätt mixa.
Smält kokosoljan och häll i tillsammans med kakao, vaniljpulver och honung.
Mixa igen. Knäck i äggen och bakpulver och mixa tills det blir en fin och jämn smet.
Klicka ut i små formar. Metallformar är bäst. Grädda i ca 7 min.
Låt stå i kylskåpet en stund innan servering, för bäst konsistens ca 40 min.
Frostingen:
100 g sockerfri choklad (jag tar Cloettas ljusa sockerfria).
100 g färska urkärnade dadlar.
40 g kokosolja.
180 g kokosgrädde (kokosmjölk funkar men då måste det vara det "tjocka" i burken.)
Lägg dadlarna i blöt ca 15 minuter som för muffinsen.
Smält choklad och kokosolja över vattenbad.
Mixa dadlarna och kokosgrädde tills att det blir en krämig och slät smet.
Lägg i chokladen och kokosoljan lite i taget medans du mixar.
För att undvika att den rinner, kyl gärna frostingen i kylskåp tills du spritsar/brer ut det. Voila!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar