Healthy fudgecake With Ganache & Dulche de leche
Min klassiska favorit kladdkaka, som är pimpad med krämig choklad-ganache och kolasås ovanpå för en lyxigare smak.
På bilden har den varit fryst ett tag, men är superkladdig som färsk!
Sjukt gott med en klick grädde/kokosgrädde till.
10 färska dadlar.
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl eller kokosflingor
1/2 dl smält kokosolja.
4 msk kakao.
1/2 msk honung.
2 tsk vaniljpulver.
3 ägg.
1 tsk bakpulver.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blötlägg dadlarna i ca 15 min och mixa dadlarna och kokosmjöle/kokosflingorna.
Blanda i mandelnjöl, kakao, vaniljpulver och honung och
sedan den smälta kokosoljan och mixa.
Häll i äggen och bakpulvret och mixa väl till en jämn smet.
Smöra eller olja en form med löstagbar kant och bröa med t.e.x kokos, fiberhusk elr annat.
Grädda i ugnen ca 8-9 min.
Den ska se ofärdig ut när du tar ut den. Låt den svalna en bra stund i kylen innan servering, då den har fått sin rätta konsistens.
Choklad-ganache
8-10 färska dadlar.
1 burk kokosgrädde.
2 matskedar kakao.
50 g smält mörk choklad.
1 dl sukrin (kan ersättas helt av honung, stevia eller annat)
1-2 matskedar honung.
Blötlägg dadlarna ca 15 min som med kladdkakan.
Mixa dadlarna och blanda i alla ingredienser förutom chokladen.
Smält till sist chokladen och mixa allt tills det blir krämigt.
Om du vill spritsa på ganache låt den stå i kyl ett tag innan så den stelnar lite.
"Dulche de leche"
13-14 färska dadlar.
1-2 dl kokosgrädde (grädde, havremjölk funkar också).
1/2 dl smält kokosolja.
3 teskedar jordnötssmör.
+ en skvätt honung om du vill ha det sötare.
Blötlägg dadlarna minst 15 min och mixa.
Häll i resterande ingredienser och mixa til en jämn frosting.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar