På måndag börjar jag min prakik på glutenfria Friends-of-adam. Förväntansfull och nervös.
Flyttar till Odenplan om 1 månad också.
Min nuvarandra hyra är skyhög för en som lever på CSN så jag blir inneboende nu i några månader, men jag tror jag kommer trivas. :)
Den här våren kommer bli intensiv minst sagt. I maj är jag redan klar och redo för jobb. Helt otroligt igentligen..
2015 var inte mitt bästa år. Jag tänker inte förvänta mig något stort utav 2016,
Jag ska bara lova mig själv att möta allt med en positivitet,
att ta hand om mig själv och att lyfta fram mina starka sidor.
Jag ska ersätta ouppnåeliga krav och fokusera på att nå ett litet mål i taget.
Jag tänker inte bli bäst i världen på något. Jag ska bara göra mitt bästa och framförallt att ha roligt.
Något man kan glömma ibland.
Flyttar till Odenplan om 1 månad också.
Min nuvarandra hyra är skyhög för en som lever på CSN så jag blir inneboende nu i några månader, men jag tror jag kommer trivas. :)
Den här våren kommer bli intensiv minst sagt. I maj är jag redan klar och redo för jobb. Helt otroligt igentligen..
2015 var inte mitt bästa år. Jag tänker inte förvänta mig något stort utav 2016,
Jag ska bara lova mig själv att möta allt med en positivitet,
att ta hand om mig själv och att lyfta fram mina starka sidor.
Jag ska ersätta ouppnåeliga krav och fokusera på att nå ett litet mål i taget.
Jag tänker inte bli bäst i världen på något. Jag ska bara göra mitt bästa och framförallt att ha roligt.
Något man kan glömma ibland.
Granola With Cranberry
Hemmagjord müsli är snabbt, enkelt, gott och oftast mycket nyttigare än dem färdiga man köper.
Jag gör lite olika varianter beroende på vad jag har hemma eller vad jag vill ha för resultat.
Det är helt upp till en själv om det ska vara med/utan nötter, glutenfritt, mycket honung för en krispighet eller ingen sötning alls.
På vintern eller hösten passar det bra med kanel och tranbär som smaksättning:
6 dl Havregryn. Jag tog glutenfria.
3 dl Solrosfrön.
3 dl Pumpafrön.
2 dl Linfrön.
2 dl Sesamfrön.
2 dl Hackade nötter.
1 tsk Kanel.
1 tsk Kardemumma.
1 krm Salt.
1 dl Vatten.
3 msk Matolja (vilken olja som helst.)
1/2 dl Honung eller sirap.
Smaksättning:
1-2 dl Kokos.
2 dl Russin.
2 dl Tranbär.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser sedan vatten, olja och honungen i en separat skål.
Häll över det i blandningen och rör om med händerna så det jämnas ut i hela müslin.
Fördela ut müslin på en stor ugnsplåt och rosta i ugnen ca 30 min. Rör om med en slev 1-2 gånger under tiden för att fördela rostningen lite.
När den är klar blanda i kokos, russin och tranbär.
Fördela ut müslin på en stor ugnsplåt och rosta i ugnen ca 30 min. Rör om med en slev 1-2 gånger under tiden för att fördela rostningen lite.
När den är klar blanda i kokos, russin och tranbär.
Ett tips om man vill ha müsli med stora krispiga bitar är att vänta ett tag med att röra om när man har tagit ut det ur ugnen.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar