söndag 25 oktober 2015

2-layer Paleo Chocolate Cake


En supergod chokladtårta med två lager och chokladglasyr jag gjorde för ett tag sedan.
I en av tårtorna bytte jag ut chokladglasyren mot en jordnötssmör/pumpa fyllning
men jag föredrar den klassiska chokladfyllningen så här är receptet:

Två tårtbottnar:
 2 dl vatten.
15 st färska dadlar.
3 dl mandelmjöl.
0,5 dl kokosmjöl.
1 dl smält kokosolja.
5 msk kakao.
3 tsk bakpulver.
4 ägg.

Sätt ugnen på 175 grader. 
 Koka dadlarna med vattnet på låg värme tills vattnet är bortkokat och kärna ur dem. Smält kokosoljan.
 Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser, kokosoljan och äggulorna.
 Vispa sedan äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.
Rör om.Smörj två formar i 24 cm och häll ner smeten jämnt i dem. Grädda i 10-12 min. Låt svalna.

Glasyr (På och emellan):

15 färska dadlar.
1,5 dl jordnötssmör eller annnat nötsmör.
4 msk kakao.
2 tsk vaniljpulver.
200 ml kokosgrädde.
3 msk honung.

Låt dadlarna stå i varmt vatten i ca 10-15 min och kärna ur dem.
Mixa först dadlarna sedan häll i resten och mixa det till en fluffig smet.
När glasyren är klar bred ut ett lager på en tårtbotten och lägg
över andra för att därefter kunna spritsa/bre på glasyren på hela tårtan. 
Dekorera med t.e.x hackad choklad, nötter, siktad kakao, grovsalt. Vad som helst!
Låt gärna glasyren som ska vara ovanpå stå i kylen ett tag om du ska
spritsa på tårtan snyggt. Blir mer lättarbetad och fast i konsistensen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar